2015 | Editia XXI

Ediţia a XXI-a a Festivalului Internaţional de Teatru Clasic devine locul de întâlnire a celor mai reprezentativi artişti din ţară şi aduce la Arad spectacole de teatru care se constituie în oferte de nerefuzat.

Selecţionerul festivalului, Maria Zărnescu, critic de teatru, spune despre eveniment: „Selecţia din acest an confirmă (aparentul) paradox, conform căruia’’ o creaţie este clasică atunci când e modernă”. Shakespeare, Cervantes, Molière, Vivaldi, Cehov sau Ibsen rezistă vremii şi vremurilor prin artiştii contemporani inspiraţi de operele originale. Producţii de secol XXI se vor aduna pe scenele festivalului, într-o diversitate a formelor de spectacol: teatru dramatic, musical, teatru-dans, cabaret sau recitaluri ce pun în evidenţă Arta Actorului. ,,Unitatea în diversitate” nu este deloc un clişeu. Aşa sunt şi publicurile. Sperăm ca spectatorii arădeni să se bucure de această sărbătoare a talentului şi profesionalismului dramatic”.

Pe lângă selecţia din acest an, în festival se regăseşte producţia Teatrului Naţional din Pecs, partenerul instituţiei arădene de mai bine de un deceniu.

Festivalul Internațional de Teatru Clasic este organizat de Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad cu sprijinul Consiliul Local al Municipiului Arad, alături de alţi parteneri.